ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Σας αρέσει η παραδοσιακή κουζίνα;

Θέλετε να μάθετε τα μυστικά των ναξιώτικων συνταγών;

Πως θα σας φαινόταν να μαγειρεύατε με τα φρούτα και τα λαχανικά που παράγετε οι ίδιοι;

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε για την παραδοσιακή κουζίνα της Νάξου, το ελληνικό φαγητό ή απλά έχετε πάθος για την μαγειρική τέχνη που προσφέρει χαρά, δημιουργικότητα και ευεξία, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στα μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής που πραγματοποιούνται στο χώρο μας.

Στόχος μας είναι η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Νάξου, αλλά και της κυκλαδίτικης κουζίνας. Η προσπάθεια μας επικεντρώνεται στο να βιώσουν οι καλεσμένοι μας μια συναρπαστική γευστική εμπειρία, πέρα από το να μάθουν.

Όλα τα πιάτα μας παρασκευάζονται από ντόπια και φρέσκα υλικά ( λαχανικά, φρούτα, ελαιόλαδο, αβγά, αλεύρι, κρέας, κρασί κ.α.) αλλά και με αγνά βιολογικά προϊόντα.

Παράλληλα, θα μάθουμε και όλα τα μυστικά των βοτάνων και των αρωματικών φυτών.

Μαγειρεύετε, δοκιμάζετε και απολαμβάνετε τις συνταγές τις Νάξου καθώς και τους λαχταριστούς ντόπιους μεζέδες με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της μαγείρισσάς μας που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ποταμιά και μοιράζετε μαζί σας όχι απλά τα μυστικά της κουζίνας της, αλλά την αγάπη της για την παράδοση και τα ντόπια προϊόντα.

Στο τέλος, το μάθημα μαγειρικής μετατρέπεται σε μια γιορτή καθώς θα απολαύσετε τα πιάτα που έχετε ετοιμάσει μαζί με ντόπιο κρασί και παραδοσιακή μουσική. Τα μαθήματα θα γίνονται σε μικρές ή μεγάλες ομάδες, σε ζευγάρια και οικογένειες, κατόπιν συνεννόησης, τις ώρες και τις ημέρες που σας εξυπηρετεί.

 

Εφόσον μας το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες και το επιθυμείτε μπορούμε να κάνουμε μαζί έναν περίπατο στο ποτάμι και να γνωρίσετε κάποιες από τις ομορφιές του χωριού.

Στην ουσία, δεν θα είναι ένα απλό μάθημα μαγειρικής, αλλά μια πλούσια εμπειρία, αφού θα έχετε την δυνατότητα να κόψετε τα λαχανικά και τα φρούτα από τον κήπο μας ή ακόμα και να φτιάξουμε μαζί τυρί!